Een groene draai aan Black Friday

Notiz Hotel hecht veel waarde aan een duurzamer klimaat en daarom willen we tijdens deze Black Friday extra aandacht vragen voor een groenere versie ervan, namelijk Green Friday. We moedigen onze gasten aan om alternatieven te bedenken die goed zijn voor het milieu, in plaats van het aanmoedigen van onnodige consumptie.

Steeds meer winkels doen mee aan Green Friday. Zo sluiten sommige winkels hun deuren en webshops. In plaats van het stimuleren van overconsumptie planten zij samen met het team bomen en zetten ze zich in voor de natuur. Ook nodigen winkels hun klanten uit om gebruikte kleding, schoenen en koffers in te leveren, om deze een nieuw leven in te blazen.

Ook bij Notiz Hotel doen we niet mee aan Black Friday. In plaats van het uitdelen van hoge kortingen is ons doel om zo veel mogelijk bomen te planten. Je kunt ons daar tijdens jouw verblijf bij Notiz Hotel bij helpen door de dagelijkse schoonmaak over te slaan, in ruil daarvoor planten wij een boom. In het afgelopen anderhalf jaar hebben wij op deze manier al 669 bomen geplant.

Green Friday gaat niet alleen over wat er in winkels en hotels gebeurt, maar ook over wat je thuis kunt doen. Zelfs als je niet bij Notiz Hotel verblijft, kun je meedoen aan Green Friday! Denk er bijvoorbeeld over na om vandaag minder plastic te gebruiken door herbruikbare tassen te gebruiken in plaats van plastic zakken. Je kunt er ook voor kiezen om vandaag geen nieuwe spullen te kopen, maar in plaats daarvan je spullen te repareren of te hergebruiken. Daarnaast is het een geweldig idee om Green Friday te vieren door een ruilactie op te zetten met vrienden en vriendinnen in plaats van nieuwe kleding te kopen. Door kleding te ruilen, geven we kledingstukken een nieuw leven en verminderen we de druk op de productie van nieuwe kleding. Dit is een leuke manier om je garderobe te vernieuwen zonder iets nieuws te kopen. Niet alleen vandaag, maar het hele jaar door telt elk kleine stapje naar een groenere levensstijl mee voor onze planeet!

Bronvermelding:
https://greenfriday.nl/ 
https://hotelsfortrees.com/