Duurzaamheid

Wij zijn ons bewust van het belang van duurzaamheid en draagt zorg voor mens en milieu. Elke beslissing die binnen Notiz Hotel in Leeuwarden en Restaurant Wannee wordt genomen, is gebaseerd op onze vier basisprincipes: kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en cultuur. Samen streven wij naar een beter milieu/toekomstbestendig klimaat.

 

 

Hergebruik van water en energie

Notiz Hotel heeft waterbesparende douchekoppen, kranen en een vrij van mono verpakkingen ontbijtbuffet. We moedigen gasten aan om het milieu te respecteren en de douchetijd te verkorten.

 

 

Hergebruik van handdoeken 

De meeste hotelgasten die in Notiz Hotel verblijven, hergebruiken hun handdoeken. Dat is uiteraard beter voor het milieu. De handdoeken worden alleen vervangen als ze op de vloer liggen. 

 

 

Lokale en ecologische producten

De Fairtrade thee, koffie, suiker en melkcreamer die die in de hotelkamers staan zijn van Peeze. Peeze is de enige koffieraffinaderij in Nederland die 100% gecertificeerde koffie levert en volledig klimaatneutraal werkt. De chocoladerepen van InChoc zijn lokaal geproduceerd en gemaakt van biologische ingrediënten. De ecologische zeep en shampoo van Loofy's zijn gemaakt van natuurlijke producten. 

 

  

Meubels en linnen

De katoenenlinnen van Fairtrade worden geleverd door de Pure Eco-line. Deze zijn ontworpen door Blycolin en dragen ​​het 'global organic textile standard' kwaliteitslabel. De tegels in de badkamer komen van Mosa en zijn geproduceerd met keramiek uit de zuiverste grondstoffen volgens de Cradle to Cradle-filosofie. Het gebruikte hout is Fries eikenhout.

 

 

Hotels for Trees

Notiz Hotel werkt mee aan een groenere toekomst door samen te werken met Hotels for Trees. Gasten kunnen er bij een meerdaags verblijf voor kiezen om de dagelijkse kamer schoonmaak over te slaan. In ruil daarvoor plant stichting Hotel for Trees een boom.

 

 

Green Key

Wij mogen met trots presenteren dat Notiz Hotel voor de negende keer op rij de Golden Green Key kwaliteitsprijs heeft behaald. De Golden Green Key is het hoogst haalbare niveau. Hoe meer vrijwillige maatregelen een bedrijf neemt, hoe hoger het niveau. De Green Key heeft deze eisen ontwikkeld met respect en zorg voor het milieu.