Annuleringsvoorwaarden

Het doel van dit document is om je te informeren over de annuleringsvoorwaarden van Notiz Hotel. De voorwaarden zijn afgeleid van de Uniforme Voorwaarden Horeca 2024. Deze voorwaarden beschrijven de rechten en plichten van zowel gasten als de gastheer/gastvrouw. Het gebruik van faciliteiten en het verblijf in NHL Stenden en Notiz Hotel, die rookvrij zijn, is voor eigen risico. De volgende tarieven en percentages worden voor annuleringen gehanteerd.

Hotelkamers

Niet-restitueerbare (non-refundable) tarieven

Voor reserveringen op niet-restitueerbare basis, wordt 100% van de gereserveerde waarde plus de gemeentelijke toeristenbelasting (huidig tarief €1,65 per persoon per nacht) in rekening gebracht op de verstrekte creditcard op de dag dat de reservering gemaakt wordt. In geval van annulering of wijziging wordt het volledige bedrag van de reservering inclusief toeristenbelasting als annuleringskosten in rekening gebracht.

Flexibele tarieven

Reserveringen op flexibele basis, inclusief alle arrangementen, kunnen kosteloos tot 12:00 uur op de dag vóór de dag van aankomst worden geannuleerd. In geval van annulering na 12:00 uur op de dag vóór de dag van aankomst, of in geval van no-show, wordt 100% van het gereserveerde bedrag voor de eerste nacht inclusief ontbijt (indien gereserveerd) en toeristenbelasting in rekening gebracht als annuleringskosten.

Groepsreserveringen (5 kamers of meer) 

- Bij annulering en/of wijziging meer dan 3 maanden voorafgaand aan de gereserveerde datum, zal er niets in rekening worden gebracht. 
- Bij annulering en/of wijziging meer dan 2 maanden voorafgaand aan de gereserveerde datum, wordt 15% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht. 
- Bij annulering en/of wijziging meer dan 1 maand voorafgaand aan de gereserveerde datum, wordt 35% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht. 
- Bij annulering en/of wijziging meer dan 14 dagen voorafgaand aan de gereserveerde datum wordt 60% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht.
- Bij annulering en/of wijziging meer dan 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde datum wordt 85% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht.
- Bij annulering en/of wijziging minder dan 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde datum, wordt 100% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht. 

Groepsreserveringen dienen vooraf te worden betaald; 30 dagen voorafgaand aan de gereserveerde datum dient 35% van de gereserveerde waarde te worden vooruitbetaald, 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde datum dient 85% van de gereserveerde waarde te worden vooruitbetaald. In geval van een annulering minder dan 7 dagen voorafgaand aan de gereserveerde datum of no-show, wordt 100% van het gereserveerde bedrag in rekening gebracht als annuleringskosten.

Uitzonderingen

Wanneer uitzonderingen op de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn, wordt dit vermeld op de bevestiging van de reservering.

Vergaderruimtes

Reserveringen voor een vergaderruimte zijn onderworpen aan de volgende annuleringsvoorwaarden:

- Bij annulering meer dan 14 voorafgaand aan de reservering, zijn geen annuleringskosten verschuldigd. 
- Bij annulering 14 tot 8 dagen voorafgaand aan de reservering, wordt 50% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht.
- Bij annulering 7 tot 3 dagen voorafgaand aan de reservering, wordt 75% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht.
- Bij annulering minder dan 3 dagen voorafgaand aan de reservering, wordt 100% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht. 

De toewijzing van vergaderzalen is voorlopig en Notiz Hotel heeft het recht om de toewijzing van vergaderzalen op elk moment te wijzigen. De vermelde aantallen bij de verschillende items zijn veronderstellingen. De definitieve bedragen worden berekend op basis van het verbruik. Bovendien heeft Notiz Hotel het recht om hun prijzen aan te passen zonder kennisgeving.

Restaurant & Bar Wannee

Groepsreserveringen, vanaf acht personen, voor Restaurant Wannee zijn onderworpen aan de volgende annuleringsvoorwaarden: 

Wanneer een menu is overeengekomen:

- Bij annulering meer dan 7 dagen voorafgaand aan de reservering, zijn geen annuleringskosten verschuldigd.
- Bij annulering van 7 tot 3 dagen voorafgaand aan de reservering, wordt 50% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht. 
- Bij annulering van 3 dagen tot 1 dag vóór de reservering wordt 75% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht.
- Bij annulering binnen 24 uur van de reservering wordt 100% van de gereserveerde waarde in rekening gebracht. 

Wanneer geen menu is overeengekomen:

- Bij annulering meer dan 48 uur voorafgaand aan de reservering, zijn geen annuleringskosten verschuldigd.
- Bij annulering minder dan 48 uur voorafgaand aan de reservering, wordt 50% van de reserveringswaarde in rekening gebracht, op basis van de afgesproken menuprijs per persoon.

Lagere opkomst dan het gereserveerde aantal personen:

Als het aantal aanwezige personen lager is dan het gereserveerde aantal, wordt het laatste bekende aantal personen dat tenminste 24 uur voor aankomst is gecommuniceerd, in rekening gebracht, met een maximale afwijking tot 10%. 

Speciale omstandigheden

In het geval dat een evenement of een speciale activiteit zoals een Elfstedentocht plaatsvindt in de periode dat er een reservering wordt gemaakt in ons hotel, is het toegestaan dat de reservering vervangen wordt voor een andere dag die geschikt is voor de gast. 

Als u vragen heeft over de annuleringsvoorwaarden, neem dan gerust contact met ons op.