Miniature People Leeuwarden

Verstopt in de kleinste richeltjes van de muur en achter ramen staan ze mooi opgesteld, de miniatuurmensjes van Leeuwarden. Wat voor Friese fotograaf Michel Tilma begon als een kleine hobby, is uitgelopen tot een van de leukste wandelroutes in Leeuwarden.  

Nadat Tilma in 2016 de kunstenaar Slinkachu ontdekt, begint hij met het fotograferen van miniatuurpoppetjes. Zo plaatst hij in 2019 op 38 verschillende locaties verschillende taferelen met miniatuurmensjes. Wanneer ze daadwerkelijk blijven staan krijgt hij vele positieve reacties en worden ze officieel een onderdeel van A guide to Leeuwarden. Nu wordt er op meerdere plekken de kaart met de route en locaties verkocht zodat mensen van jong en oud kunnen genieten van de miniatuur mensjes van Leeuwarden.  

Waan je door de straten en steegjes in de binnenstad van Leeuwarden en laat je verrassen door de 49 piepkleine taferelen.  

Bij onze receptie in Notiz hotel is een gids te koop voor €2,- met de wandelroute, locaties waar de miniatuur mensjes verstopt staan en verschillende tips.  

Vergeet niet om er mee op de foto te gaan met de hashtag #MPL058.

Kan jij alle miniatuurmensjes vinden?