Verblijf bij Notiz Hotel en ontdek de prachtige stad Leeuwarden

Verblijf je binnenkort bij Notiz Hotel en heb je nog geen inspiratie voor een dagje uit? Ontdek in dit artikel verschillende aantrekkelijke hotspots in Leeuwarden, die zich op loopafstand van Notiz Hotel bevinden. Of je nou geïnteresseerd bent in musea, een filmpje in de bioscoop of andere activiteiten, Leeuwarden heeft voor ieder wat wils om jouw verblijf om te toveren in een onvergetelijke stedentrip.

Op maar liefst één kilometer afstand van Notiz Hotel, bevindt zich Natuurmuseum Fryslân. Het museum is gevestigd in een driehonderd jaar oud Rijksmonument, wat vroeger diende als Stadsweeshuis van Leeuwarden. Dit is dé plek waar je je kan mee laten nemen in de geschiedenis van de natuur in Leeuwarden. Van het enorme skelet van een bruinvis tot aan de meest exotische schelpen, bij dit museum valt er altijd wel wat te beleven. Vanwege het honderdjarige bestaan, is dit museum elke donderdag gratis te bezoeken.

Meer belangstelling bij keramiek en porselein? Bezoek dan Keramiekmuseum Princessehof, te vinden in het centrum van Leeuwarden, op 1.3 kilometer afstand van Notiz Hotel. Dit eeuwenoude Rijksmonument gebouwd in 1693, diende eerst als stadspaleis. Vanaf 1731 woonde hier Maria Louise, prinses van Oranje-Nassau, samen met Johan Willem Friso van Nassau Dietz, de stadhouder van Friesland en prins van Oranje. Vanaf 1917 bevindt het Keramiekmuseum Princessehof in dit Rijksmonument. Ga langs en ontdek de rijke collectie van Aziatische, Europese en moderne keramiek.

Tijdens een regenachtige dag er toch even tussenuit? Kom langs bij Pathé Leeuwarden. Pathé Leeuwarden is met 1.6 kilometer op twintig minuten loopafstand van Notiz Hotel. Met een ruim aanbod aan verschillende films is dit de perfecte plek om een middag uit te rusten en te genieten van een film. Bij Pathé Leeuwarden bekijk je elke film vanuit een ‘relax stoel’. Deze stoelen zijn elektrisch verstelbaar zodat je écht even kunt ontspannen. Kies jij voor een comedy of toch voor een enge horrorfilm?

Ben jij een echte filmliefhebber? Van 8 tot en met 12 november vindt de 43ste editie van het Noorderlijk Film Festival plaats in Leeuwarden. Films uit Noord-Europa worden afgespeeld binnen een unieke sfeer en festivalexperience. Dit evenement vindt voornamelijk plaats in Stadsschouwburg de Harmonie, hoewel de films ook worden vertoond bij de Neushoorn, Pathé Leeuwarden en filmtheater Slieker. Allemaal te vinden in het centrum van Leeuwarden, kom het zelf ervaren!

Wil je je dag echt compleet maken? Sluit dan af met een culinair diner bij Restaurant Wannee. Hier geniet je van een vier- of zes gerechtendiner wat bereidt en geserveerd wordt door onze studenten van de Hotel Management School NHL Stenden, onder leiding van hospitalityprofessionals.  Naast het menu biedt Restaurant Wannee voor echte wijnliefhebbers, een bijpassend wijnarrangement. Boek je tafel hier en laat ons je dagje uit compleet maken!

Bronvermelding:

Weten wat er leeft - Natuurmuseum Fryslân (natuurmuseumfryslan.nl)

Keramiekmuseum Princessehof

Pathé Leeuwarden, Leeuwarden - Pathé (pathe.nl)

Homepage - Noordelijk Film Festival

Ontdek het mooiste van Leeuwarden | Visit Leeuwarden