Een stap in de groenere richting

Welkom bij Notiz Hotel, waar duurzaamheid een prioriteit is. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke voorbeelden van duurzame initiatieven binnen Notiz Hotel. Daarnaast geven we je praktische tips om je verblijf duurzamer te maken. 

Tijdens de renovatie, die in november 2020 werd afgerond, hebben we ons hotel zo duurzaam mogelijk gemaakt. We hebben waterbesparende douchekoppen en kranen geïnstalleerd in al onze kamers. Bovendien is ons houten interieur gemaakt van Fries eikenhout, een duurzame en verantwoorde houtsoort, wat zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer voor onze gasten. Door te kiezen voor deze duurzame materialen geven we prioriteit aan zowel het comfort van onze gasten evenals de impact die onze keuzes hebben op het milieu. 

Onze toewijding aan duurzaamheid is ook zichtbaar in de producten die we aanbieden. Als je onze gezellige lobby binnenkomt, komt de geur van verse koffie je al tegemoet. Notiz Hotel werkt samen met Peeze, de enige koffiebranderij in Nederland die 100% gecertificeerde koffie levert op een klimaatneutrale manier. Dit betekent dat je kunt genieten van Fairtrade thee, koffie, suiker en melk, met de kennis dat hun keuzes in lijn zijn met ethische en eco-bewuste waarden. Breng de nacht door in ons zachte beddengoed van de Pure Eco-line van Blycolin, dat voldoet aan de hoogste wereldwijde normen voor biologisch textiel. Als je na een fijne nacht onze badkamers binnengaat om te douchen, vind je Loofy's ecologische zeep en shampoo, gemaakt van natuurlijke producten voor een milieuvriendelijke douche-ervaring. Door deze milieuvriendelijke producten te gebruiken streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.  

Tijdens je verblijf in Notiz Hotel kun je actief bijdragen aan onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Om een positieve impact op het milieu te hebben, verzoeken we je vriendelijk om je handdoeken opnieuw te gebruiken. Dit kleine gebaar vermindert het water- en energieverbruik aanzienlijk. Voor gasten die meerdere nachten blijven, bieden we het initiatief "Hotel for Trees" aan. Door het bijgeleverde bordje aan je deurklink te hangen, slaan wij het schoonmaken van je kamer over en planten we namens jou een boom. 

Bij Notiz Hotel zit duurzaamheid verankerd in onze waarden. Door deze duurzame keuzes in ons leven te implementeren, kunnen we samen een stap zetten in de groenere richting.

Meer lezen over onze duurzame initiatieven? Klik hier.

Bronvermelding:
https://peeze.nl/  
https://loofys.nl/ 
https://www.blycolin.com/ 
https://hotelsfortrees.com/